Home»Persbericht»Vereniging Schrijvers tussen de kassen presenteert

Vereniging Schrijvers tussen de kassen presenteert

3
Shares
Pinterest Google+

binnenkort met trots haar eerste literaire bloemlezing LOSWERK met als subtitel Westlandse pennenvruchten. Het boekwerk bevat proza en poëzie van zevenendertig schrijvers en dichters van de vereniging. Het eerste exemplaar wordt op donderdag 20 oktober 2016 aangeboden aan Marga de Goeij, wethouder van cultuur in de gemeente Westland. Dit gebeurt tijdens de vijfde editie van het literaire café ‘de Mooie Woorden’ in de feestzaal van De 3 Winckels aan de Dijkweg te Naaldwijk.

Vereniging Schrijvers tussen de kassen is een jonge, actieve en snel groeiende vereniging met circa vijftig leden. De meerderheid hiervan is met eigen werk in deze bloemlezing vertegenwoordigd. Het boekwerk is tot stand gekomen onder eindredactie van een speciaal in het leven geroepen werkgroep bestaande uit Joop Alleblas, Gé Ansems en Giel van der Hoeven. LOSWERK biedt een caleidoscoop aan gedichten en verhalen met zeer uiteenlopende stijlen en onderwerpen. Het gaat zowel om nieuw werk als om eerder gepubliceerde proza en poëzie. Tijdens de boekpresentatie zal een selectie van dichters en prozaïsten hun bijdrage voordragen. De presentatie is in handen van Streekdichter Westland Marijke van Geest. De muzikale intermezzo ’s worden verzorgd door Peter Kruithof. Om 19:30 uur is de zaal open voor het publiek. Het programma start om 20:00 uur en de toegang is gratis.

LOSWERK is tijdens de boekpresentatie verkrijgbaar en daarna bij alle Westlandse boekhandels en wordt, mede dankzij de financiële bijdragen van enkele sponsoren, door de vereniging aangeboden voor de aantrekkelijke prijs van €10,00